Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
    Ами аз проблем нямам. Ти предлагаш решение, а после не знаеш какво да отговориш. 15 литра газ за си 18лв. или малко на 7 кила нафта които и ти сигурно гориш в града.

Сигурно съм първия открил нещото от което не разбираш . Бъзикам се, да не се обидиш нещо
    Питах те, защото обикновено газовите инжекциони имат програми за настройка, т.е. те също имат карти за време на отваряне на дюзите в зависимост от оборотите и отвора на дроселовата клапа (вакума) и чрез тях можеш да настроиш газта перфектно и ЕКУ-то ти да не качва грешки. Моите коли харчат на газ толкова, колкото на бензин.
    Защо не попиташ колегата Руби, че аз не познавам тази газова. И не е хубаво ламбдата да е вързана към компа на газта, а да си остане само към ЕКУ-то
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Питах те, защото обикновено газовите инжекциони имат програми за настройка, т.е. те също имат карти за време на отваряне на дюзите в зависимост от оборотите и отвора на дроселовата клапа (вакума) и чрез тях можеш да настроиш газта перфектно и ЕКУ-то ти да не качва грешки. Моите коли харчат на газ толкова, колкото на бензин.
      Защо не попиташ колегата Руби, че аз не познавам тази газова. И не е хубаво ламбдата да е вързана към компа на газта, а да си остане само към ЕКУ-то
      Хубаво, лошо там се връзва ламбдата. LPI ако не ме лъже паметта си има собствена помпа и комп и не се ръководи по оригиналния, та затова са му необходими сурови данни и човек дето много разбира за настройка.
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
        Хубаво, лошо там се връзва ламбдата. LPI ако не ме лъже паметта си има собствена помпа и комп и не се ръководи по оригиналния, та затова са му необходими сурови данни и човек дето много разбира за настройка.
        Не говорим за LPI (това е друга тема), а за LPG - по-разпространените, направо масови
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          Не говорим за LPI (това е друга тема), а за LPG - по-разпространените, направо масови
          Не знам за какво говориш. Митака83 определено говори за LPI Виале-хич не са масови, направо са си рядкост, макар да са най-доброто на пазара. Та за това
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
            Не знам за какво говориш. Митака83 определено говори за LPI Виале-хич не са масови, направо са си рядкост, макар да са най-доброто на пазара. Та за това
            Toчно за системата с течна газ говоря. Има помпа в бутилката и почти нищо под капака отпред, освен компютър и едно блокче с ел. вентили. Механически няма какво да и се регулира, евентуално нещо софтуерно, но при тоталната липса на истински разбирачи по добре да не рискувам, че 1000 лв. за ново газово ама хич не ми се дават. Пък и нормална инжекция да и турна много ме съмнява да даде кой знае каква разлика в разхода. Тези "дъра бърщини" за еднаквия разход на газ/бензин малко не ми се вярват, но предвид неограничените възможности на настройчика ще сведем глава и ще се престорим на вярващи. Честно казано съм мислил да я продавам на цената на обикновен LPG, но на дали ще има желаещи при условие, че няма кой да я монтира.

п.п. Извинявам се за офтопика, делнете коментарите ако сметнете за необходимо.
            ----------------------
            156 SW 1.8TS 07.2001
            Fiat Tipo 1.4Mi
            ----------------------

Comment

Toчно за системата с течна газ говоря. Има помпа в бутилката и почти нищо под капака отпред, освен компютър и едно блокче с ел. вентили. Механически няма какво да и се регулира, евентуално нещо софтуерно, но при тоталната липса на истински разбирачи по добре да не рискувам, че 1000 лв. за ново газово ама хич не ми се дават. Пък и нормална инжекция да и турна много ме съмнява да даде кой знае каква разлика в разхода. Тези "дъра бърщини" за еднаквия разход на газ/бензин малко не ми се вярват, но предвид неограничените възможности на настройчика ще сведем глава и ще се престорим на вярващи. Честно казано съм мислил да я продавам на цената на обикновен LPG, но на дали ще има желаещи при условие, че няма кой да я монтира.

Аз имам човек
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Мдам, обърнахте го на "газов раздел" ... Оставете ни да си говорим за нормалните Алфи

Comment

• София - Перник - Долна диканя - 130 7.5-7 разход на 100 с 95 без климатик . + 3 ма човека
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Последно ми даде разход около 6/100 със 4 човека и умерена стъпка
                    '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

• 3050км от които 2000 през селски пътища и гористи терени с строги ограничения с 4 човека и пълен багажник среден разход на газ 9.3 литра/100 км с вкл. климатик.Около 400 км. градско.Около 300 км. стръмни пътища на 1 и 2 скорост.
                      И всичко това с нередовна ламбда сонда.Доволен съм.
                      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                      156 1,8ТS-99 ......
                      EX
                      159 1,9 JTD-08

Comment

• Много е странно това с повредената сонда ....
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• 920 км по магистрала предимно/софия приморско софия/ за един ден командировка-без мрънкащи индивиди в колата.
                          среден разход 9.4 л/100 км газ с вкл. климатик през целия път.
                          Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                          156 1,8ТS-99 ......
                          EX
                          159 1,9 JTD-08

Comment

• Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                            920 км по магистрала предимно/софия приморско софия/ за един ден командировка-без мрънкащи индивиди в колата.
                            среден разход 9.4 л/100 км газ с вкл. климатик през целия път.
                            Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                            3050км от които 2000 през селски пътища и гористи терени с строги ограничения с 4 човека и пълен багажник среден разход на газ 9.3 литра/100 км с вкл. климатик.Около 400 км. градско.Около 300 км. стръмни пътища на 1 и 2 скорост.
                            И всичко това с нередовна ламбда сонда.Доволен съм.
                            Значи викаш магистрла/селски, пълна/празна все едно . Скоро и аз ще попътувам да видим. От къде зареждаш колега?
                            ----------------------
                            156 SW 1.8TS 07.2001
                            Fiat Tipo 1.4Mi
                            ----------------------

Comment

• 1317км със 102,98 литра -> среден разход - 7,82л/100км с включен климатик, основно по магистрала.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                              Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                              Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                              Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

• От София до Несебър и обратно с 4ма човека - 5.2л/100км ,което е доста добре. Разхода е при скорост 100-110км не повече, но ако я настъпя до ограничението по пътя т.е. 130-140 на магистралата веднага го качва на 6л.(може и повече) за което нямам обяснение...??!!!

Comment

Working...
                                X